Gruppearbejde

Gruppearbejde er et af de store mantraer indenfor Den Tidløse Visdom. Det hænger sammen med begrebet gruppebevidsthed, som er et mål for alle seriøse esoteriske studerende.

Desværre er der også mange misforståelser omkring dette begreb. Gruppebevidsthed er således ikke noget, der kun kan opnås i en gruppe eller af en gruppe. Som udgangspunkt er det den enkelte person, der bliver eller er gruppebevidst – en egenskab, der er sammenfaldende med at være sjælsbevidst, dvs. at have opnået kontakt med sin sjæl. Gruppebevidsthed er altså noget som indfinder sig gradvis efterhånden som man udvikler sjælsegenskaber.

Især Lucille Cedercrans beskæftiger sig meget specifikt med gruppebevidsthed, jf. Applied Wisdom – Group consciousness. Se også citater på www.gudslove.occultwisdom.dk under Alfabetisk – lovene om gruppefremskridt og gruppeliv

En gruppe er dog et glimrende sted at øve sig i at udvikle de nødvendige sjælsegenskaber. Det kan jeg snakke med om, fordi jeg selv har været med i en gruppe, som arbejdede meget bevidst med gruppearbejde som en esoterisk disciplin. Jeg har skrevet en biografi om gruppen. Den kan købes som trykt bog eller e-bog her:

Eller på engelsk:
Center for the Inner Dimensions of Life – a group work experience 2016

Biografien om gruppen er anden del af en biografi om Niels Brønsted, som er skrevet af Lis Frederiksen.

Biografien om Niels Brønsted kan købes hos Lis Frederiksen (e-mail: lisf@get2net.dk) eller i Teosofisk Forening.